Current Time in Cape Town
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

No enquiries yet!

Name

Contact No

Email

No of Adults

No of Children

Arrival Date

Departure Date

Enquiry

  

Clifton Contemporary Villa by SAOTA

75000
  • Ref 168
    • Area Clifton
      • Bedrooms 5
        • Sleeps 10
          • Swimming Pool Yes

            Price per Night

            15 Dec-08 Jan
              150000
                09 Jan-30 Apr
                  120000
                    01 Oct-14 Dec
                      120000

                        * Villa acccomodation rates are the approximate price, for the entire villa, per night. In some cases longer stays or low occupancy may reduce the rate. Shorter stays and high occupancy may increase the rate.

                        • Bedroom
                        • Beds
                        • En-Suite
                        • Aircon
                        • TV
                        • Sea Facing
                        1 King Shower/Bath Yes Yes Yes
                        2 King Shower/Bath Yes Yes Yes
                        3 King Shower/Bath Yes Yes Yes
                        4 Queen Shower Yes Yes Yes
                        5 King Shower/Bath Yes Yes Yes

                        Extras

                        Housekeeping included Monday to Saturday (excl public holidays), Complimentary WIFI

                        “The owners brief was to design a flexible contemporary family residence. The site was spectacular requiring a design that could respond to a challenging slopped corner site and its aspects” says Thaabe Ramabina of SAOTA.

                        The site is positioned on the ridge below Lions Head with 270° views of the Atlantic Ocean, Camps Bay and the Twelve Apostles beyond.

                        A key strategy to create a generous level for principal living rooms was to elevate the main level on a plinth comprising of guest bedrooms and secondary spaces such as the Gym, Study, Garage and all plant This Ground Floor is partially set into the steep site thereby maximising the living level and raising it above the noisy provincial road. The First and Second Floors were then set back, fragmented and rotated to create a central but sheltered external terrace.

                        Clifton Contemporary villa

                        On arrival one is lead up delicate cantilevering concrete stairs alongside an immense off-shutter concrete wall which tapers dramatically towards its base – and thence into a triple volume Entrance Foyer. Here visitors are welcomed by a sculpture set into a water-feature and, through full height glazing, glimpses of mountain beyond. Monolithic stairs are suspended above and filter shafts of refracted morning light creating a sense of calm. The Study, Gym, Massage Room and luxurious Guest Bedrooms are all situated at the Ground Floor behind vegetation, screens and double glazing considerately layered to provide privacy and peace.

                        North from the main stairs the Entrainment Room with its faceted weathered copper bar, natural stone tops and custom laser-cut aluminium screen behind presents a rich, detailed contemporary living space. The Family Room, Kitchen, Dining and Lounge are to the South and all flow seamlessly onto the centrally positioned External Terrace which, though elevated, is sheltered by the carefully rotated bedroom wings above- whilst views out are vastly improved. A blue mosaic rimflow pool runs the length of the terrace and brings sea and sky into the living spaces.

                        The family bedrooms are strategically positioned at the Second Floor with expansive views and opulent interiors. All have their own dressing rooms, en-suite bathrooms and private balconies.

                        The main en-suite enjoys lush tranquillity of all white finishes complete with an outside shower and views onto the National Park. The linearity of the dressing room is accentuated by central skylights which scoop natural light into an internal space surrounded by full-height joinery. The master bedroom is set forward as if propelled towards the view of the coast whilst clerestory glazing perfectly capture another view up to the cable station and Table Mountain. A customised fireplace with a weathered Corten conical flue and polished concrete plinth complete the luxurious live-in haven whose off-shutter concrete wall contrast with slick stained oak panelling and natural timber floors.

                        ‘The aesthetic of the house – when viewed externally – is of thin steel edges to perforated eyebrows hovering above bands of full height glazing offset against the massive and expressive concrete structure. Inside, off-shutter concrete walls retain their timber-shuttered texture, and, with natural stone floors have been sandblasted to provide warmth and texture against the more highly finished wall and ceiling finishes’, says Tamaryn Fourie Project Leade

                        No enquiries yet!

                        Name

                        Contact No

                        Email

                        No of Adults

                        No of Children

                        Arrival Date

                        Departure Date

                        Enquiry